Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

Colau pressiona Interior per prohibir el tall a la Meridiana

El Departament d’Interior ha rebutjat la petició de l’Ajuntament i diu que el dret de manifestació és un dret fonamental

Redacció 19/02/2020
Meridiana resisteix

Aquest dimecres es compliran 129 dies des que es va fer el primer tall a la Meridiana en senyal de protesta per la sentència del procés imposada als presos polítics. Un moviment, però, que no agrada a tothom, com per exemple al tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, que creu que es posa en risc la seguretat de les persones.

L’Ajuntament de Barcelona, amb Colau com a alcaldessa, també ha anat pressionant sense fer soroll, i la Guardia Urbana ja ha enviat fins a quatre informes a Interior, per exigir una modificació del tall per minimitzar-ne l’impacte. Però en l’últim reclam de l’Ajuntament ja només es demana que simplement es prohibeixi el tall, al·legant queixes de veïns i comerciants de la Meridiana.

De moment, Interior no preveu intervenir en les manifestacions diàries a la ciutat de Barcelona, perquè al·leguen que “el dret de manifestació és un dret fonamental especialment protegit, fins i tot per la Constitució, que només es pot restringir en casos excepcionals”.