Diumenge, 24 d'octubre de 2021 - Edició 1186
La República

Colau prepara el terreny per saltar-se els estatuts dels comuns i presentar-se a l’alcaldia de Barcelona

El reglament dels comuns assegura que el mandat s’ha de limitar, com a molt, a dues legislatures consecutives

Redacció
Redacció 18/10/2020

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no descarta tornar-se a presentar a l’alcaldia de la ciutat en les properes eleccions per culminar el seu programa municipal: “És veritat que em vaig plantejar una temporalitat, però ens ha tocat uns temps excepcional”.

“Teníem un seguit de projectes que ha costat posar en marxa perquè hem viscut el ‘procés’, un atemptat a La Rambla i ara la pandèmia”, ha explicat en una entrevista a ‘El País’ aquest diumenge que ha recollit Europa Press.

Per això no descarta un tercer mandat si fos necessari –ha dit– perquè “l’important del compromís és que el programa de transformació de Barcelona en una ciutat més sostenible, justa i democràtica i líder en innovació social, es pugui materialitzar”. Si es tenen en compte els estatuts del grup dels Comuns, Colau no hauria de seguir sent alcaldessa en una tercera legislatura: “Limitar el seu mandat a dues legislatures consecutives, excepcionalment prorrogable a un mandat més sempre que es doni un procés de discussió i validació ciutadana”.

Mesures per fer front a la pandèmia

Quan li han preguntat per les noves restriccions de la Generalitat per contenir la pandèmia a Catalunya, ha dit: “Estem en emergència sanitària i cal contenir la velocitat de contagi. No entraré a qüestionar, però sí exigeixo mesures igual de dràstiques de suport a aquest sector, perquè no sigui una víctima”.

Ha defensat resoldre discrepàncies “des de la feina discreta i col·laborativa”, com sosté que va fer el consistori amb la Generalitat en la gestió de les residències de gent gran durant l’estat d’alarma.

“Estic orgullosa que l’Ajuntament de Barcelona és l’Administració pública de tot l’Estat que està fent més política d’habitatge: en quantitat, en pressupost que es destina i en innovació. Ho fem sols, la Generalitat ha abdicat”, ha dit.

Carrers Pacificats

Ha defensat que la pacificació de carrers a Barcelona per ampliar la zona per als vianants no és definitiva, sinó que es va adoptar per aconseguir més espai públic en un moment en què era necessari. “Es quedaran les tanques Jersey de ciment que no ens agraden a ningú? És evident que no”.

“Clar que no m’agraden, no crec que que siguin el millor element per intervenir l’espai públic. Eren les disponibles i les més segures. En una segona fase es farà més bonic”, ha assegurat.