Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Colau, la reina de la moralitat: veu “d’una misèria moral inacceptable” les paraules de Budó

L’alcaldessa creu fermament que Espanya ha donat una resposta “molt positiva” a la crisi sanitària

Redacció 23/04/2020
Pla tancat de la líder dels comuns, Ada Colau, en un acte electoral d'En Comú Podem a Girona el 5 de novembre de 2019 (Horitzontal)

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha qualificat de “una misèria moral inacceptable” les paraules de la consellera de la Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó, que va assegurar que si Catalunya hagués estat independent hi hauria hagut menys morts i infectats perquè haurien iniciat abans el confinament total.

“Escoltar a responsables públics que utilitzen als morts per intentar fer crítica política em sembla d’una misèria moral inacceptable”, ha resolt l’alcaldessa aquest dijous en una entrevista de ‘Cadena SER’ recollida per Europa Press.

Ha afirmat que aquestes declaracions, que ha titllat de falses i que considera que no representen a la majoria de catalans, li produeixen vergonya aliena, i ha lamentat que s’usi la situació “com a confrontació i arma llancívola que a Catalunya tot es fa bé i a Espanya malament”.

Gestió del Gobierno

D’altra banda, Colau veu una resposta “molt positiva” del Gobierno a la crisi sanitària perquè, segons ella, ha estat oposada a la qual es va donar en la crisi financera de 2008, i ha assegurat que s’han donat mesures inaudites de protecció social a les persones més vulnerables en comparació a les de l’anterior crisi.

“Entenc que és un moment molt complex. Ningú ho va a fer perfecte perquè ningú estava preparat per a aquest moment”, ha defensat, i ha demanat que es facin crítiques constructives, que assenyalin problemes i també solucions, i que no sigui el desgast partidista oportunista, ha dit textualment.