Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Colau ens fa la crònica del sopar del MWC: “Ucraïna va centrar la conversa”

|

- Publicitat -

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha volgut destacar que el to de “cordialitat” entre els representants de totes les institucions durant el sopar del Mobile World Congress (MWC). Ha explicat que ella va parlar amb el rei Felip VI amb “total normalitat i cordialitat” i que el conflicte a Ucraïna va centrar les converses. Segons l’alcaldessa, hi havia un “optimisme contingut” durant el sopar perquè confluïen l’alegria de recuperar el MWC més presencial i la condemna ferma per la invasió russa d’Ucraïna. En aquest context, ha explicat que va parlar amb el Rei i els presidents del govern espanyol i català amb “normalitat institucional” i ha reconegut que hi ha hagut anys més tensos.

Sobre el conflicte, ha explicat que Barcelona està preparada per acollir refugiats i ha celebrat la resposta coordinada d’Europa en aquest sentit. Ha felicitat també la GSMA per la seva decisió de no acceptar la presència de l’estand del govern rus perquè calia una resposta ferma sobre la no connivència amb el que està passant.

Publicitat

Colau també ha destacat el potencial de futur de Barcelona i ha posat el MWC com un exemple de superació de moments “molt difícils”. Ha afegit que ara tots els esforços estan centrats en l’edició d’enguany però quan aquesta passi, es produiran les converses necessàries “amb discreció” per garantir el futur del congrés a la ciutat. De fet, ha rebutjat entrar en el discurs de la confrontació entre Barcelona i Madrid i ha criticat que la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso la utilitzi en les seves converses “buscant baralla”. “No m’hi trobarà”, ha dit.

Sí ha reconegut que a Madrid hi ha una política fiscal que és una “anomalia” i que genera desequilibris, però ha reivindicat que Barcelona té molt potencial i no ha de caure en el parany de la confrontació.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut