Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Colau, en la línia dels comuns sobre Villarejo: “Si es fan afirmacions greus, que s’acompanyin de proves”

|

- Publicitat -

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha pronunciat aquest dimecres sobre les declaracions de l’excomissari policial José Manuel Villarejo sobre la implicació del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) en el 17-A. Colau ha instat Villarejo a aportar “aclariments i transparència” al voltant dels fets per evitar més patiment a les víctimes. “Si es fan afirmacions greus, que s’acompanyin de proves”, ha apuntat. L’alcaldessa també ha demanat evitar “batalles polítiques” i allunyar-se dels “usos partidistes” derivats de les declaracions de l’excomissari. En aquest sentit, l’ha descrit com un personatge “fosc”, sense entrar a valorar la seva credibilitat.

Colau ha recordat que des del 2017 el consistori ha ofert suport “jurídic i psicològic” a les víctimes dels atemptats, personant-se també en la causa com a institució per estar “al costat” dels afectats. “Em preocupa que s’obri una polèmica amb aquesta lleugeresa”, ha afegit la batlle, insistint que cada cop que es reobre el tema, es revictimitza a les víctimes.

Publicitat

Així, s’ha sumat al comunicat fet per la unitat d’atenció a les víctimes, on es demana “màxima transparència” al voltant dels fets, demanant no generar polèmiques “més enllà d’allò que es pugui provar i demostrar”. Per això, ha deixat clar que donaran suport en tot allò que aporti noves proves al respecte, sempre que “les víctimes marquin les necessitats”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut