Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Colau critica les declaracions de Bolaños però reivindica la cimera, assegurant que ha estat “una gran oportunitat per a la ciutat i per al país”

|

- Publicitat -

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha carregat contra les declaracions que el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, va fer el passat dimecres, 18 de gener, a les portes de la manifestació independentista contra la cimera francoespanyola que va tenir lloc a Barcelona ahir. Bolaños assegurava, en to burlesc, que l’independentisme “no ho tornarà a fer”, en referència als fets del 2017 i a la concentració de rebuig a la cimera prevista pel 19 de gener; tanmateix, també deixava clar que “l’Estat té eines per actuar si es repetissin els fets del 2017″.

Ada Colau ha qualificat de “desafortunades” aquestes declaracions del ministre de la Presidència, Félix Bolaños, que insistia fermament que el procés independentista havia acabat. L’alcaldessa, però, ha demanat desvincular les paraules de Bolaños de la cimera, que a ulls de Colau, ha estat “una gran oportunitat per a la ciutat i per al país”, segons va expressar en una atenció als mitjans poc després d’haver xerrat amb el president de França, Emmanuel Macron.

Publicitat

Colau i Macron van trobar-se i xerrar breument durant la visita del president francès al Museu Picasso de Barcelona. Tots dos, segons assegura Colau, van parlar de qüestions d’interès, com ara la regulació de plataformes turístiques com Airbnb, una “política de referència internacional” que es duu a terme a la capital catalana i que, segons Colau, la Comissió Europea “està valorant” com a model per crear una regulació a Europa.

L’alcaldessa va defensar també la cimera, assegurant que ha estat “d’alt nivell”, i destacant que Macron ha vingut acompanyat de 10 ministres. “No era una cimera representativa o retòrica”, ha afirmat la líder de Barcelona en Comú.

Et pot interessar  Bolaños espera que Sánchez continuï: "No ens poden doblegar amb mentides i boles"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut