Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Colau creu que Collboni està rebent “pressions” d’elits perquè no hi hagi un govern amb els comuns a Barcelona

Lamenta que els darrers mesos s'han produït polítiques "una mica erràtiques", algunes en contra dels projectes que van portar a terme plegats

|

- Publicitat -

L’exalcaldessa de Barcelona i líder de BComú, Ada Colau, ha considerat que l’alcalde Jaume Collboni està rebent “pressions” d’elits per evitar un govern tripartit amb ells a la ciutat. En declaracions a Ràdio4 i TVE, ha reiterat que Collboni li va transmetre al gener que la primera opció era el govern d’esquerres però ha afegit que, tot i haver-hi contactes, els comuns no han rebut cap proposta “en ferm”. “Crida l’atenció perquè han passat vuit mesos des que el vam investir alcalde”, ha plantejat. La líder dels comuns a Barcelona ha dit que és Collboni qui ha de liderar aquesta proposta i pensar quin és el model de ciutat que vol, el que plantegen aquestes elits o el projecte que van portar a terme plegats en els darrers anys.

“Estem en contacte”, ha assegurat Colau. Tot i això, ha insistit que ni Collboni ni el PSC els han fet arribar cap proposta concreta sobre el govern d’esquerres. Ha assegurat que això té “sorpresa” a molta gent a la ciutat i ha recordat que si Collboni avui és alcalde és gràcies al vots dels comuns.

Publicitat

Ha lamentat que en aquests vuit mesos s’han produït polítiques “una mica erràtiques”, algunes en contra dels projectes que van portar a terme plegats comuns i socialistes. Ha rebutjat que el problema pugui ser la seva figura, una hipòtesi que ha considerat “no tindria sentit”, al temps que ha afegit que plantejar un pas al costat seu “estaria absolutament fora de lloc”.

Per a Colau, la tesi és que aquells que estaven molestos amb les polítiques que van portar a terme “pressionen” perquè Barcelona en Comú no estigui al poder. Entre aquestes elits ha mencionat sectors com l’immobiliari, empreses de subministraments o alguns mitjans de comunicació. “Preferirien un govern PSC i Junts, no en tinc cap mena de dubte”, ha dit.

Et pot interessar  Aragonès treu pit de la seva proposta de finançament singular mentre rebutja la de Junts per "estrafolària"

Veu un “error” el vot contrari de Junts a la llei d’amnistia

En clau estatal, Colau ha considerat un “error” el no de Junts a la llei d’amnistia. Ha assegurat que entén la “preocupació” perquè ningú quedi fora de la norma però ha plantejat que cap llei té la garantia de com serà després aplicada per tots els jutges. Per això, ha defensat que s’hauria d’haver permès l’aprovació i després buscar solucions tècniques als problemes que poguessin sorgir. “Espero que es resolgui en breu”, ha manifestat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut