Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024
Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024

Colau: “M’agradaria saber si Collboni pactarà o no amb Valls per poder començar a fer acords estables”

L'alcaldessa presenta la candidatura de BComú per a "guanyar les eleccions municipals" amb un equip "d'experiència" i algunes cares noves

|

- Publicitat -

L’alcaldessa i alcaldable Ada Colau presenta la seva candidatura per un nou mandat de Barcelona en Comú perquè assegura que “amb quatre anys no n’hi ha prou” i se’n necessita un segon per poder consolidar totes les polítiques impulsades en el temps que els comuns porten al consorci. “Ens presentem per a guanyar” l’alcaldia de la capital catalana, reitera. ‘Barcelona ciutat valenta’ és el nou lema de campanya de Colau amb una llista “amb experiència i algunes cares noves”.

Amb el Mercat de Sant Antoni al centre de l’acte de presentació per a reivindicar les superilles “com a model de ciutat”, l’alcaldessa presenta “un equip que no està aquí per perpetrar-se a la política sinó pel bé comú”. Amb cares noves com Joan Subirats de número dos o Lucía Martín en la cinquena posició; però també amb alguns puntals clau pel govern municipal que repeteixen com Janet Sanz en el lloc número tres i Jaume Asens a la quarta posició i Laura Pérez, Gala Pin, Eloi Badia o Mercedes Vidal a primera línia. Una llista de 22 comuns que pretenen seguir propulsant “les polítiques de canvi” per “tornar a guanyar l’alcaldia de Barcelona” amb més d’onze regidors, ha afirmat Colau.

Publicitat

L’alcaldessa ha fet gala del “compromís del seu equip no és nou” i ha fet bandera dels tècnics i consellers de barris i districtes i “la seva professionalitat per posar el barri al centre”.

“Una ciutat justa”, feminisme i ciència

L’alcaldable es reafirma en la lluita per “una ciutat justa, on tothom tingui igualtat d’oportunitats formal”. Però també reivindica “la ciutat de la ciència” coincidint amb la biennal de ciència que s’està celebrant a la ciutat i que aquest dilluns és el seu últim dia. “Un govern feminista, ciència feminista i una ciutat feminista”, són algunes de les claus que, segons Colau, dibuixaran la “ciutat valenta” amb les polítiques de gènere com a bandera.

Els pactes post electorals es comencen a dibuixar

“Som clars i diàfans amb els pactes”. La líder de BComú ha reiterat que el seu govern “serà una garantia de les esquerres i progressista” i és per això que busca alienar-se amb ERC -si descarta pactar amb el PDeCAT- i està esperant que Collboni es posicioni a favor o en contra de Valls -qui es va manifestar amb l’extrema dreta a Colón aquest diumenge-. Si els socialistes s’allunyen de la candidatura de l’exprimer ministre francès, Colau ha sentenciat que hi buscarà acords de govern: “Si el PSC s’alinea amb l’extrema dreta evidentment no ens trobarà”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut