Dijous, 28 d'octubre de 2021 - Edició 1190
La República

Colau avança que Barcelona haurà de prendre “alguna mesura” per la proximitat que té amb l’Hospitalet

L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat es reuneixen al migdia i l’alcaldessa reclamarà reforçar el rastreig

Avatar
Agències 15/07/2020
Pla mitjà curt de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en roda de premsa per informar sobre la situació de la covid-19 a la ciutat. 13 de juliol del 2020. (Vertical)

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que “alguna mesura s’haurà de prendre” davant l’augment de casos i que així es tractarà en la reunió que mantindran amb la Generalitat aquest migdia. “Hem de parlar potser si entre tots hem de fer una passa enrere per després poder seguir avançant”, ha dit a TV3. L’alcaldessa no ha volgut “especular” sobre quines poden ser les mesures però ha afirmat que tant l’augment de casos com la proximitat amb l’Hospitalet de Llobregat fan necessari actuar per aturar els contagis. “Estic convençuda que s’hauran de prendre mesures a molts més llocs de Catalunya”, ha dit. En aquest sentit, ha afirmat que és clau el rastreig i per això ha reclamat a la Generalitat que reforci el servei “immediatament”.

Colau ha reconegut que la situació és “preocupant” a Barcelona i per això ha defensat la necessitat de prendre mesures. Ha afirmat però que no vol cometre “errors recents” on s’han anunciat mesures que no estaven consensuades o no es podien aplicar i ha remès a la trobada amb la Generalitat d’aquest migdia per acabar de decidir què cal fer. “Evidentment ens hem de plantejar si hem de prendre alguna mesura més”, ha reflexionat.

Tot i això, ha afirmat que “ningú planteja un confinament total” en la situació actual però ha afegit que per no arribar-hi “és clau fer el seguiment immediat de tots els contactes i que no es triguin dies”.

L’alcaldessa ha fet una crida a mantenir especialment les mesures de prevenció en l’àmbit de socialització privada, ja que ha assegurat que és on s’estan produint la majoria de contagis. En total, hi ha 25 brots localitzats a la capital catalana.

D’altra banda, ha insistit que actualment el rastreig “no està ben dotat ni dimensionat” i ha apuntat que “clarament s’ha de reforçar”. Per això, ha ofert personal de l’Ajuntament de Barcelona a la Generalitat si aquesta té dificultats per fer aquest reforç. Com ja va fer aquest dimarts, l’alcaldessa ha assegurat que el número de 120 rastrejadors per a tot Catalunya és “clarament insuficient” i ha apel·lat a que es prengui una decisió ràpida perquè d’això depèn el control dels contagis.

L’alcaldessa ha explicat que estan insistint a la Generalitat sobre aquest tema des de la setmana passada i ha afirmat que ho tornarà a fer en la reunió prevista per aquest migdia. Ha manifestat que el dispositiu és competència de la Generalitat i que el consistori no vol interferir-hi però si ajudar en allò que calgui, per exemple amb el personal del servei de teleassitència.