Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Colau assegura estar “perplexa” davant la decisió de Collboni i l’atribueix al “nerviosisme” per les últimes enquestes

|

- Publicitat -

El passat dilluns, 23 de gener, Jaume Collboni, el primer tinent d’alcalde i regidor a l’Ajuntament de Barcelona, comunicava a l’alcaldessa Ada Colau que abandonava el govern de coalició per centrar-se en les eleccions municipals del pròxim mes de maig. Va fer-ho, segons ha confirmat la mateixa Colau, a través d’un missatge de WhatsApp, “5 minuts abans que es filtrés als mitjans”, ha explicat en una entrevista amb l’emissora SER Catalunya.

L’alcaldessa ha relatat que va veure una trucada que no va poder atendre per motius familiars i que, només 5 minuts després, rebia el missatge on Collboni li comunicava la seva sortida del govern municipal. Segons ha explicat Colau, va respondre-li amb un missatge en què li deia que li semblava “poc seriós” aquesta forma de procedir després d’haver governat junts quatre anys.

Publicitat

Després d’escoltar les suposades explicacions amb què Collboni justificava la seva decisió, en una roda de premsa que més aviat semblava una presentació de la campanya electoral per la qual abandona el consistori, Colau assegura estar “perplexa” davant la decisió, tot atribuint-la als “nervis” generats per les enquestes electorals i acusant el socialista d’estar “massa pendent” d’aquestes. “Actuar per enquestes no és el que jo faria”, ha dit, seguint amb aquesta línia.

L’alcaldessa també ha apuntat que li sembla “contradictori” que Collboni digui voler governar la ciutat i que per això abandoni les seves funcions i responsabilitats dins el consistori.

Preguntada sobre la reorganització de l’ajuntament amb la sortida de Collboni, la qual es farà efectiva el pròxim dimecres, 1 de febrer, Colau ha confirmat que es reunirà amb la tercera tinent d’alcalde i regidora del PSC a la ciutat, Laia Bonet, entre aquest dimarts i el pròxim dimecres, 25 de gener. Segons ha avançat Colau, tanmateix, la seva previsió és delegar en Bonet totes les funcions que tenia Collboni, perquè reorganitzar el cartipàs per nomenar-la suposa un elevat cost burocràtic i econòmic.

Et pot interessar  L’Ajuntament de Barcelona omet la senyera en el cartell promocional de la diada de Sant Jordi
Publicitat

Opinió

Minut a Minut