Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Artadi retreu la falta de compromís de Colau amb el republicanisme en un cara a cara intens

|

- Publicitat -

JxCat i Barcelona en comú, cara a cara. Elsa Artadi i Ada Colau han confrontat models, solucions i propostes al programa de Cadena SER, amb Josep Cuní. El procés ha estat un dels blocs temàtics del format radiofònic on les candidates han exposat les seves conviccions de ciutat però també de país. Artadi ha assegurat que els comuns no hi han sigut quan se’ls ha necessitat i a l’altre costat de la taula Colau ha reivindicat que l’Ajuntament s’ha personat en denunciar les brutals càrregues de l’1-O, tot i això, l’exconsellera ha insistit que ha trobat a faltar que els comuns “no hagin condicionat els seus socis de Madrid”.

La número dos de la candidatura de JxCat ha retret que “quan vam demanar a Carmen Calvo que es parlés del reconeixament del dret a l’autodeterminació” el partit de l’alcaldessa no els va recolzar, després que Colau hagi afirmat que es van aixecar de la taula de diàleg amb el PSOE. Al seu torn, Artadi ha explicat que demanaven la “fi de la repressió” com a condició i ha afegit que “no són màximes”, alhora que ha denunciat que “no hi ha cap diferència entre el PSOE i el PP”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha reconegut que els populars van optar per la via repressiva i la judicialització de la política però demana a les formacions independentistes, entre les quals encapçala Quim Forn i Elsa Artadi, que descartin la via unilateral perquè “no hi ha majoria”.

Publicitat

La campanya comença aquesta matinada i aquest ha estat el primer cara a cara de la cursa electoral. El candidat d’ERC, Ernest Maragall, en una piulada, ha expressat el seu malestar perquè l’alcaldessa no ha volgut debatre amb els republicans i ha escollit Artadi per confrontar idees, que segons el també exconseller d’Acció Exterior, “no té possibilitats de governar”.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont afirma que la independència declarada és "legal i vigent" perquè el Parlament "no se n'ha desdit en sis anys i mig"

La candiata Artadi ha contestat al malestar de Maragall i ha afirmat que no es tracta de “Colau o Maragall” sinó de “Colau i Maragall” perquè “han dit en reiterades ocasions que pactaran”. En aquest sentit, Colau ha recordat al veterà que són “d’esquerres” i ha demanat que deixin de pactar amb els seus contrincants, “les dretes”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut