Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Colau, a Aragonès: “S’obre una nova etapa a Catalunya que necessita majories àmplies i progressistes”

|

- Publicitat -

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha adreçat aquest dissabte al president de la Generalitat, Pere Aragonès, després de la ruptura del Govern i li ha recordat que “s’obre una nova etapa a Catalunya que necessita majories àmplies i progressistes”. “Necessitem un Govern que no sigui feble i per això fan falta aliances estables, confiances duradores i cal superar d’una vegada per totes les picabaralles entre partits”, ha assenyalat Colau en un missatge institucional. Per tot plegat, l’alcaldessa de Barcelona ha ofert la mà estesa del consistori en aquesta nova etapa a la Generalitat. “Cal diàleg i pressupostos a totes les institucions. I avui comptem amb majories progressistes que ho poden fer possible”, ha volgut deixat clar Colau.

 

Publicitat

“Una crisi de Govern sense precedents”

 

“El moment és greu i complicat, i requereix més que mai que totes les institucions estiguem a l’alçada”, ha insistit l’alcaldessa de Barcelona. “Ahir a Catalunya es va viure una crisi de Govern sense precedents i, en canvi, la majoria de la població no n’estava pendent, ja que fa temps que ha desconnectat de les picabaralles entre partits i d’una Generalitat d’on només arriben notícies de sorolls i bloqueig”, ha lamentat Colau, que també ha parlat d’una crisi política “de primera magnitud”. “Hauria de ser un punt d’inflexió, per així mirar endavant i oferir nous horitzons d’esperança”, ha comentat la líder dels comuns a la capital catalana. “Les persones al capdavant de les institucions hem de ser capaces de liderar aquest moment, evitar més batalles estèrils i fer polítiques útils per donar resposta a la ciutadania”, ha recalcat Colau.

 

“Els reptes no són d’aquí uns mesos, s’han d’afrontar de manera urgent en matèria d’habitatge, energia, seguretat, salut mental o gent gran”, ha enumerat l’alcaldessa de Barcelona, que per això ha apostat per obrir una nova etapa a Catalunya “amb majoria àmplies i progressistes”. “Cal posar el país per davant dels partits. És moment, per tant, de parlar clar, prioritzar les necessitats de la gent i vetllar pel bon funcionament de les institucions”, ha conclòs Colau.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut