Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Cleca judicial a Vox per irregularitats durant la celebració de les eleccions primàries el 2020

|

- Publicitat -

Tres afiliats de Vox van denunciar el partit espanyol d’extrema dreta, Vox, després que la formació jugués brut amb una candidatura per les primàries del partit l’any 2020. En concret, el Comitè Electoral li va anul·lar 15 dels 88 avals que la candidatura d’Ignacio Pozo havia aconseguit per tal d’obtenir via lliure per presentar-se. Amb l’anul·lació d’aquests avals, passava a tenir-ne menys dels necessaris per normativa, i la candidatura va quedar en un no res per tal de proclamar guanyadora la candidatura oficial sense haver de fer eleccions pel mig.

Un moviment que ara el partit d’Abascal ha hagut de pagar, literalment, ja que una jutgessa de Granada ha anul·lat aquestes eleccions, i ha condemnat al partit d’Abascal a indemnitzar amb 72.000 euros a tres afiliats per vulnerar el seu dret fonamental a la participació democràtica reconeguda a la Constitució. Tal com explica el diari El País, i tal com va remarcar el secretari general Javier Ortega Smith durant aquest procés judicial, actualment Vox ja no escull els comitès provincials a través d’eleccions, un fet que fa que l’única manera de resoldre aquest cas era mitjançant una compensació econòmica als afectats.

Publicitat

Et pot interessar  El PP i Vox endureixen el genocidi cultural al País Valencià: el valencià deixa de ser obligatori a l'ensenyament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut