Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Clatellot monumental de Puigdemont a les institucions sobre la resposta donada als aldarulls de la dreta i l’extrema dreta a Madrid

|

- Publicitat -

El president a l’exili, Carles Puigdemont, no s’ha tallat un pèl a l’hora d’ironitzar sobre la resposta que les autoritats espanyoles han donat als aldarulls perpetrats a Madrid per la dreta i l’extrema dreta les dues últimes nits.

Després que la segona manifestació convocada pel PP i Vox davant la seu del PSOE en contra l’amnistia hagi acabat amb un balanç de càrregues policials, una trentena d’agents ferits de diversa consideració i sis persones detingudes, Puigdemont, lluny de “mostrar solidaritat”, com sí que ha fet el president de la Generalitat Pere Aragonès, s’ha preguntat quan sortirà el rei Felip VI a condemnar aquesta segona nit de violència i disturbis.

Publicitat

“A quina hora surt el rei a fer el missatge ordenant anar ‘a por ellos’? O és que està ‘con ellos’?”, ha escrit Puigdemont a X, en referència al missatge televisat del monarca el 3 d’octubre del 2017.


Aquest, però, no és l’únic missatge amb què Puigdemont ha criticat les diferències entre la resposta institucional als aldarulls de l’extrema dreta, i la que van rebre les manifestacions independentistes que sempre s’han basat en la pacificat.

El dia que Puigdemont va ser notificat que l’Audiència Nacional l’investigava per un delicte de terrorisme pels fets del Tsunami Democràtic, va dirigir-se a Twitter per deixar constància que aquesta acusació era un altre ‘a por ellos’ de manual, tot avisant que “sempre se sentirà pudor de claveguera” mentre no es tanqui “la porta que va obrir el rei amb el discurs del 3 d’octubre”.

D’altra banda, el mateix 3 d’octubre, quan es complien 6 anys de l’infame discurs del rei espanyol, Puigdemont va recordar que Felip VI va “decidir posar la Corona al capdavant de la repressió, i va enviar en directe un missatge clar a la població catalana: que aniria ‘a por ellos'”.

Et pot interessar  Aragonès critica que Junts faci "crides a la unitat 3 dies abans de la campanya"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut