Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Clatellot de l’EASA a García Castellón: nega que la protesta del Tsunami a l’aeroport posés en risc la seguretat aèria

El jutge de l'Audiència Nacional comença a quedar-se sense arguments en la seva croada particular contra el Tsunami Democràtic

|

- Publicitat -

L’Agència de la Unió Europea per a la Seguretat Aèria (EASA) ha deixat el jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón amb un pam de nas. Gairebé un mes després que el jutge que instrueix la causa per terrorisme del Tsunami Democràtic enviés una sèrie de preguntes a l’OTAN i l’EASA sobre els suposats riscos que va implicar la protesta a l’aeroport del Prat de Llobregat el 2019, l’EASA ha respost finalment els dubtes del jutge. La resposta, tanmateix, no era la que el jutge esperava.

Els riscos i perills que tant preocupen a García Castellón, tanmateix, només existeixen a ulls del magistrat. La resposta de l’EASA, a la qual ha tingut accés ‘El Nacional‘, ha estat contundent: la protesta no va tenir “cap impacte en el funcionament d’altres aeroports nacionals i internacionals”. 

Publicitat

El jutge García Castellón, que s’aferra a qualsevol cosa per a mantenir viva la persecució a l’independentisme i, concretament, al Tsunami Democràtic, va demanar a l’agència de la UE per a la seguretat aèria sobre l’impacte que va tenir la protesta de Tsunami Democràtic a l’aeroport del Prat al trànsit aeri espanyol i internacional. El jutge argumentava que la protesta “va posar en perill la seguretat de l’aeroport”, tant dels policies com dels manifestants. A més a més, el magistrat argumentava que “aquest perill era, evidentment, extensible als viatgers que, circumstancialment es trobaven a l’aeroport, però és que a més es podria haver causat un perill per a la seguretat del trànsit aeri nacional i internacional si els Mossos no haguessin alliberat la via que impedia el relleu dels controladors aeris”.

Aquesta resposta suposa un nou revés per a García Castellón, després que intentés encolomar la mort d’un turista francès a l’aeroport el dia de la protesta al Tsunami, també sense èxit. García Castellón argumentava que el turista va patir un infart perquè va haver de caminar dos quilòmetres fins a la terminal a causa de la presència dels manifestants, que també van impedir la correcta atenció mèdica en el moment dels fets. Uns arguments que també han estat desacreditats tant pels mateixos Serveis d’Emergències Mèdiques (SEM), com per la justícia del Prat de Llobregat. Fins i tot la filla de l’home va demanar que no s’utilitzés la mort del seu pare amb finalitats polítiques.

Et pot interessar  El periodista Jesús Rodríguez i l'empresari Josep Campmajó s'exilien a Suïssa per la investigació del Tsunami Democràtic
Publicitat

Opinió

Minut a Minut