Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

García-Castellón no podrà encolomar el turista mort a Tsunami Democràtic: el jutjat de l’Hospitalet va arxivar la causa en no haver-hi delicte

El matusser pla del jutge per impedir que Puigdemont, Rovira i la resta d'investigats puguin acollir-se a la llei d'amnistia queda frustrat de nou

|

- Publicitat -

Nou revés per a Manuel García-Castellón, el jutge que instrueix la causa del Tsunami Democràtic, que s’ha trobat amb el fet que la justícia catalana no col·labora amb l’espanyola en la persecució que fa de l’independentisme. El magistrat va fer una veritable tombarella judicial per tractar d’encolomar a Tsunami Democràtic la mort d’un turista francès a l’aeroport del Prat el dia de la mobilització massiva de l’independentisme, per així impedir que Puigdemont, Rovira i la resta d’investigats puguin acollir-se a la llei d’amnistia.

Aquest matusser moviment, tanmateix, no podrà tirar endavant, ja que xoca frontalment amb la interpretació que tant la justícia com l’Estat francès van fer de la mort de l’home. Els Mossos d’Esquadra ja van aixafar els plans del jutge en traslladar-li que el turista mort al Prat no apareix als atestats de la protesta de Tsunami. Ara, el jutjat d’instrucció de l’Hospitalet de Llobregat torna a frustrar García-Castellón, ja que li ha comunicat que la investigació oberta per esclarir aquesta mort va tancar-se perquè no s’havia detectat cap delicte, segons ha informat VilaWeb.

Publicitat

La investigació va tancar-se el 26 de novembre del 2019, amb una sentència que resolia que havien d’arxivar-se les investigacions perquè no hi havia cap infracció penal detectada. L’autòpsia del turista, a la qual també ha tingut accés el mitjà, exposa que va ser una mort natural perquè l’home va tenir un xoc cardiogènic, fruit d’una cardiopatia que l’home ja patia. De fet, la mobilització independentista va propiciar que una ambulància del SEM pogués atendre l’home abans que arribessin els serveis mèdics d’AENA, la gestora de l’aeroport, segons van revelar els mateixos serveis d’emergències.

Et pot interessar  El Parlament denuncia la "repressió" de l'Estat i dona suport als encausats de Tsunami
Publicitat

Opinió

Minut a Minut