Divendres, 28 de gener de 2022 - Edició 1281
La República

Clam de l’esquerra independentista de Mallorca en contra de la reformulació del règim del 78

Els col·lectius impulsen un manifest amb motiu de la Diada Nacional per reivindicar la sobirania dels Països Catalans i “l’horitzó triple” d’independència, socialisme i feminisme

Carme Garau 23/12/2021

L’esquerra independentista de Mallorca ha impulsat un manifest amb motiu de la Diada Nacional, celebrada el 31 de desembre. Concretament, les organitzacions Alerta Solidària, Arran, Cos, CUP, Endavant i SEPC s’han unit per reivindicar la sobirania dels Països Catalans i “l’horitzó triple” d’independència, socialisme i feminisme.

Així mateix, han aprofitat per carregar contra la reforma del règim del 78 que “opera sota la màxima que tot canviï perquè no canviï res” i que té per objectiu únic mantenir els privilegis dels poderosos. Els impulsors del manifest assenyalen com a culpable el PSIB, que amb el suport de Podemos i MÉS, “encapçala la maniobra”.

Les formacions asseguren que continuaran “teixint aliances” per enfortir la “unitat popular” com l’única alternativa política per Mallorca i el conjunt dels Països Catalans. Finalment, recorden les persones perseguides per l’Estat espanyol i els tribunals, com els activistes que van protestar en contra el turisme de masses i Vatlònyc, exiliat per les seves lletres.

Actes organitzats

Dijous 30 de desembre, l’Obra Cultural Balear, juntament amb Joves de Mallorca per la Llengua, ha organitzat una arrossada popular, concerts i una fira d’entitats, a partir de les 10.30 h. A partir de les 18 h, el Bloc d’Unitat Popular ha convocat una manifestació que conclourà amb una ballada popular al Parc de les Estacions a les 20.30 h i els concerts de Majava i Pujà Fasuà.