Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Ciutadans s’agenolla davant PSC i PP per sobreviure a les eleccions

|

- Publicitat -

El diputat de Ciutadans (Cs) David Mejía ha insistit en la necessitat de crear un front unit del constitucionalisme de cara a les eleccions catalanes i ha tornat a estendre la mà a PPC i PSC per fer una candidatura conjunta. “Els partits independentistes estan més desunits que mai i ara és el moment d’acabar amb el procés i unir forces per derrotar el separatisme”, ha assegurat en roda de premsa Mejía, que després ha avisat que “no defalliran” en l’intent de buscar una llista àmplia. Segons el diputat taronja, ara és el torn de populars i socialistes per “decidir si volen tenir més força per derrotar el separatisme o no”.

Tot plegat arriba hores després que en una entrevista a ‘Esradio’ el líder del PPC, Alejandro Fernández, hagi allunyat la possibilitat d’una coalició si Cs acaba pactant els pressupostos amb el president espanyol, Pedro Sánchez. Mejía, que ha esquivat aquesta qüestió, ha aprofitat per llançar un avís Sánchez i l’ha advertit que haurà d’escollir si vol “uns pressupostos amb Otegi i Rufián” o bé uns comptes “moderats i centrats amb Cs”.

Publicitat

D’altra banda, sobre la taula de diàleg Mejía ha insistit que és “la taula de la vergonya i del xantatge” perquè “va en contra de la igualtat entre els espanyols”. A més, s’ha queixat que els catalans “hagin d’estar pendents” del calendari judicial del president de la Generalitat, Quim Torra, i li ha recriminat que estigui “més pendent d’una possible inhabilitació” que de treballar pels ciutadans. Mejía ha criticat especialment que no s’hagi pogut garantir tots els recursos i mesures necessàries per a l’inici del curs escolar i ha assegurat que el Govern “ha suspès en la seva gestió”. El diputat ha lamentat que no s’hagin fet proves PCRs al personal educatiu, “no s’hagin donat equips de protecció”, ni s’hagin comprat “tots els ordinadors necessaris” per al nou curs.

Et pot interessar  ERC pregunta a Puigdemont si Junts tornarà a investir Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut