Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Ciuró afirma que el fons per a les fiances del Tribunal de Cuentas té una “estructura jurídica sòlida”

|

- Publicitat -

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha sostingut aquest divendres que el fons del Govern per cobrir les fiances de càrrecs i excàrrecs de la Generalitat davant el Tribunal de Comptes té una “estructura jurídica sòlida”.

Ho ha dit en una entrevista de La Xarxa que ha recollit Europa Press quan li han preguntat per la possibilitat que el Gobierno porti al Tribunal Constitucional (TC) el decret que crea aquest Fons Complementari de Riscos, amb 10 milions d’euros.

Publicitat

Ciuró ha dit que era previsible que presentessin un recurs judicial, però s’ha mostrat convençuda de la validesa del decret: “Dit això, tranquils no estem perquè no sabem mai com acaba el TC, o més ben dit sí sabem com, sempre acaba decantat cap a un costat”.

Ha remarcat que la Conselleria d’Economia i els serveis jurídics del Govern han treballat en el decret a consciència, en les seves paraules, i considera que el fons “és una protecció per a alts càrrecs en l’exercici de les seves funcions, que tenen molts estats i que Catalunya no tenia”.

Monument franquista de Tortosa

Ciuró ha recordat que la retirada del monument a la Batalla de l’Ebre a Tortosa (Tarragona) continua paralitzada provisionalment per ordre judicial, i que estava previst començar les obres el 18 de juliol.

Ha remarcat que el monument s’ha de retirar a l’estiu, quan el cabal del riu és inferior, i ha avisat que si no es pot començar enguany “el dany que causaria la jutgessa amb la demora supera la tutela que vol garantir” l’entitat que s’ha oposat a desballestar el monument.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut