Dissabte, 16 de gener de 2021 - Edició 905
La República

Ciudadanos s’acosta cada cop més a la seva desaparició perdent la meitat d’afiliats en un any

El grup taronja no pot evitar que cada mes marxi un miler de militants i comença a perdre seguidors a les xarxes socials

Redacció
Redacció 02/11/2020
Imatge d'arxiu d'un acte de Ciudadanos / Flickr

El partit unionista que va liderar Albert Rivera està passant per un malson i tot pronostica que no acabarà bé. Amb un miler de baixes d’afiliats cada mes, Ciudadanos ha passat dels gairebé 34.000 afiliats amb els quals es va presentar a les primeres eleccions generals el 2019, als 16.500 i amb una tendència que va a la baixa i sense frens. Segons fonts consultades per Vozpópuli, el ‘sí’ d’Arrimadas a la nova pròrroga de l’estat d’alarma per sis mesos i l’acord amb Sánchez pels Pressupostos de l’estat, han desencadenat “desenes” de baixes d’afiliats cada dia.

En concret, els darrers dies han marxat membres importants com ara un dels fundadors del partit, Xavier Pericay, Patricia Reyes, o figures properes a Albert Rivera, que li van mostrar el seu suport i que ara no veuen sentit en continuar amb el projecte d’Inés Arrimadas. Pel que fa a la situació del partit a Catalunya, totes les enquestes per les pròximes eleccions del 14-F també pronostiquen una important davallada, un fet que podria ser clau per culminar amb l’eliminació de l’existència d’un partit que només ha viscut per atiar el foc de l’unionisme contra l’independentisme.

Relacionats