Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Ciudadanos demanarà al Govern que inverteixi en més policies i demani més agents espanyols a Catalunya

|

- Publicitat -

El president del grup parlamentari de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha anunciat que el seu grup demanarà al Govern de la Generalitat “que inverteixi diners en pagar dotacions policials que patrullin als barris de la nostra ciutat i també que parli amb el govern d’Espanya i demani, si ho necessita, l’ajuda de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil”. En una atenció als mitjans després d’escoltar els problemes de seguretat de l’Associació de Veïns de la Verneda Alta, el també membre de l’executiva nacional de Cs ha acusat al Govern de tenir “una actitud passiva” amb els problemes de seguretat i ha reclamat “que busqui la col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i el govern de l’Estat” per tal de “garantir que el desplegament policial arribi a tota la ciutat”.

Carrizosa ha explicat que els veïns de la Verneda “tenen por d’estar a les seves cases pels robatoris i de marxar-ne per les ocupacions”. Ha recordat alguns incidents recents relacionats amb la seguretat de Barcelona i ha dit que “és responsabilitat de Colau, que mai li ha volgut donar la importància que mereix, i del Govern de la Generalitat, que no pren cartes en l’assumpte.

Publicitat

Ha afegit que “la seguretat també és responsabilitat del govern d’Espanya”. Per això ha demanat “a Colau, Torra i Sánchez que es preocupin dels veïns”. Pel que fa a la voluntat del conseller d’Interior, Miquel Buch, de demanar una reforma legislativa perquè sigui més fàcil que els lladres reincidents vagin a la presó, Carrizosa ha dit que aquest canvi només es podrà fer “amb un acord de tots els partits”.

Et pot interessar  Carrizosa, proclamat el cap de llista de Ciutadans a les eleccions del 12-M després de ser l'únic candidat

Cs insta Aragonès a assistir a la Conferència de Presidents si creu que ha de reclamar un millor finançament

D’altra banda, el diputat de Cs David Mejía ha instat el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, a assistir a la Conferència de Presidents Autonòmics si creu que ha de reclamar un millor finançament per a Catalunya. En una entrevista a Ser Catalunya aquest dilluns al matí, Mejía ha criticat que el conseller d’Economia deixés la cadira buida en la darrera trobada entre els representants de les comunitats autònomes: “Si creu que hi ha deficiència cal anar al fòrum on es parla del sistema de finançament”.  El govern espanyol tenia previst convocar una nova Conferència de Presidents Autonòmics després de les eleccions del maig, que ara quedaria aplaçada a l’espera de si Pedro Sánchez pot ser investit al setembre.

D’altra banda, ha rebutjat una coalició entre el partit taronja i el PPC de cara a les properes eleccions al Parlament. Tot i això, ha estès la mà als populars per formar un Govern que acabi amb el procés.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut