Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Ciudadanos demana al Congrés que no pagui als diputats de la CUP quan no vagin al ple

|

- Publicitat -

El secretari general de Ciudadanos al Congrés, Edmundo Bal, va avançar que demanarà a la Mesa de la Cambra Baixa que resti els diputats de la CUP del seu sou mensual aquells dies que no assisteixin als plens de la Cambra Baixa.

En declaracions als periodistes abans d’assistir a la reunió de la Junta de Portaveus, Bal s’ha referit així a les intencions dels antisistema d’acudir només a l’hemicicle quan se celebrin els debats d’investidura, sobre l’Estat de la Nació, sobre els Pressupostos Generals o quan es debatin questions relacionades amb Catalunya.

Publicitat

El diputat taronja ha censurat la CUP dient que “no només es dediquen a insultar les institucions de l’Estat, com van fer dilluns plantant el rei a l’obertura de la legislatura, sinó que, a més, volen seguir cobrant el seu salari sense anar a treballar”.

Fonts de Ciudadanos han precisat que demanaran que s’apliqui aquesta mesura a tots aquells diputats que no vagin als plens, com ja van reclamar fa dues legislatures després que els diputats d’ERC i PdeCat s’absentessin vàries sessions en protesta per les actuacions policials contra la logística de la consulta independentista de l’1-o.

El diputat de la CUP al Congrés, Albert Botran, considera “fora de lloc” la proposta de Ciudadanos, i remarca que “tenen el suport dels seus votants”: “Està fora de lloc que s’intenti imaginar els diputats que han estat legítimament escollits per representar la societat catalana que ens ha donat suport”.

 

Et pot interessar  La CUP insta Aragonès a "seure i parlar" per "forçar l'Estat perquè no li quedi altre que reconèixer l'autodeterminació"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut