Edició 2045

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de març del 2024
Edició 2045

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de març del 2024

Ciudadanos deixen clar quina mena de polítics són: posen bastons a les rodes perquè s’investiguin delictes de lesa humanitat

|

- Publicitat -

Cs ha avisat el Gobierno que no negociarà el projecte de llei de memòria democràtica si manté l’esmena sobre la llei d’amnistia de 1977. L’esmena de PSOE i Unides Podem indica que aquesta llei s’haurà d’aplicar conforme al dret internacional que estableix que “els crims de guerra, de lesa humanitat, genocidi i tortura” són “imprescriptibles i no amnistiables”.

Els socialistes afirmen que l’única cosa que fa l’esmena és “ratificar” la llei d’amnistia i no “canvia res” en la investigació de crims del franquisme. El portaveu de Cs, Edmundo Bal, ha afirmat que és una esmena “absurda”, amb “biaix partidista” que només pretén “revisar la Transició espanyola”.

Publicitat

“És totalment inadmissible”, ha dit Bal aquest dijous en roda de premsa. “El que estan fent és una reinterpretació de la llei d’amnistia, que és una pedra angular de l’evolució de la dictadura a la democràcia”, ha afirmat el portaveu del partit liberal.

Bal ha avisat que es tracta d’una “línia vermella” per a Cs i ha advertit que el partit liberal “no seurà a negociar mentre no es retiri” aquesta esmena que veu un “atac frontal i directe a la llei d’amnistia”.

En cas que l’executiu espanyol no la retiri, Cs votarà en contra de la llei de memòria democràtica “amb les dues mans”, ha afirmat Bal.

Et pot interessar  Els intents per jutjar la mort de Puig Antich arriben a un cul-de-sac 50 anys després: "No podem fer absolutament res"
Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut