Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Ciudadanos continua amb la seva guerra en contra el català a les aules

|

- Publicitat -

El portaveu de Cs al Parlament, Nacho Martín Blanco, ha exigit al conseller d’Educació, Josep González-Cambray, que garanteixi “el mínim del 25% d’hores lectives en castellà” de cara al nou curs escolar. Martín Blanco ha criticat que el Govern segueixi “incomplint les resolucions judicials”, en referència a dues sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya del març passat en què obligava dues escoles públiques de Barcelona i Abrera a incorporar el castellà com a llengua vehicular en una proporció del 25% de les hores lectives.

Per aquest motiu, el portaveu de centre-dreta ha anunciat a través d’un comunicat que demanarà la compareixença del titular d’Educació i la secretaria general del departament, Patrícia Gomà. Martín Blanco ha subratllat que les sentències del TSJC dicten que aquest llindar “sigui per al conjunt de la comunitat educativa i no només per als centres on ho demanin uns pares expressament”.

Publicitat

A més, ha apuntat que un estudi de l’Assemblea per a una Escola Bilingüe (AEB) assegura que el 95% dels centres educatius a Catalunya tenen com a única llengua vehicular el català. Precisament l’AEB va ser l’associació que va denunciar davant el TSJC els projectes lingüístics de les escoles de Barcelona i Abrera.

D’altra banda, Ciutadans també ha assenyalat el govern espanyol per la seva “responsabilitat” en “consagrar aquesta exclusió del castellà a les aules catalanes” a través de la Llei Celaá i “facilitar als nacionalistes la seva voluntat manifesta d’excloure el castellà de la vida pública de Catalunya” .

Et pot interessar  Carrizosa té la barra de dir que "la llengua majoritària dels catalans és el castellà"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut