Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Ciudadanos continua amb la seva guerra en contra el català a les aules

El portaveu de Cs al Parlament, Martín Blanco critica el conseller d’Educació per no aplicar el mínim de 25% d’hores lectives en castellà i l’acusa d’incomplir les resolucions judicials. Martín Blanco, tossut com una banya de bou, continua amb la idea que el Govern vol excloure el castellà de les aules

Avatar
Agències 25/08/2021

El portaveu de Cs al Parlament, Nacho Martín Blanco, ha exigit al conseller d’Educació, Josep González-Cambray, que garanteixi “el mínim del 25% d’hores lectives en castellà” de cara al nou curs escolar. Martín Blanco ha criticat que el Govern segueixi “incomplint les resolucions judicials”, en referència a dues sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya del març passat en què obligava dues escoles públiques de Barcelona i Abrera a incorporar el castellà com a llengua vehicular en una proporció del 25% de les hores lectives.

Per aquest motiu, el portaveu de centre-dreta ha anunciat a través d’un comunicat que demanarà la compareixença del titular d’Educació i la secretaria general del departament, Patrícia Gomà. Martín Blanco ha subratllat que les sentències del TSJC dicten que aquest llindar “sigui per al conjunt de la comunitat educativa i no només per als centres on ho demanin uns pares expressament”.

A més, ha apuntat que un estudi de l’Assemblea per a una Escola Bilingüe (AEB) assegura que el 95% dels centres educatius a Catalunya tenen com a única llengua vehicular el català. Precisament l’AEB va ser l’associació que va denunciar davant el TSJC els projectes lingüístics de les escoles de Barcelona i Abrera.

D’altra banda, Ciutadans també ha assenyalat el govern espanyol per la seva “responsabilitat” en “consagrar aquesta exclusió del castellà a les aules catalanes” a través de la Llei Celaá i “facilitar als nacionalistes la seva voluntat manifesta d’excloure el castellà de la vida pública de Catalunya” .