Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Ciudadanos continua amb la seva guerra contra Puigdemont

|

- Publicitat -

El portaveu del grup parlamentari de Cs al Parlament, Nacho Martín Blanco, espera que la justícia europea i de Sardenya resolgui “en el sentit lògic, raonable i just” i permeti l’extradició de l’expresident Carles Puigdemont a Espanya. En declaracions als mitjans aquest dissabte, Martín Blanco ha acusat Puigdemont de “menysprear” l’estat de dret europeu i espanyol i veure’l com un “escull per la seva pretensió totalitària de dividir Catalunya i fragmentar Espanya”.

El portaveu de Cs ha dit que l’1-O “no és un dia per celebrar” i ha acusat els participants a les protestes de divendres de sembrar “disturbis i pànic als carrers”, perjudicant així la imatge de Barcelona.

Publicitat

Martín Blanco també ha criticat els actes del Govern en record de l’1-O. “Un govern autonòmic que celebra una il·legalitat i el menyspreu a l’estat de dret no és un bon símptoma i no atrau inversors internacionals”, ha afirmat des de les portes de la Fira Automobile que se celebra a Barcelona.

El portaveu de Cs ha advertit al PSC que prendre’s “de broma” l’actitud dels partits independentistes és “blanquejar el discurs del separatisme”. “Per molt ridículs que semblin, passen coses molt greus”, ha assegurat, parlant de “llistes negres” de mestres o de problemes per escolaritzar els fills en català.

Nacho Martín Blanco també ha carregat contra el president espanyol, Pedro Sánchez, de qui diu que només vol pactar els pressupostos generals amb “separatistes”. “Sempre que pot escull els separatistes en comptes de partits amb voluntat centrista. És una pena, però és l’elecció de Sánchez”, ha dit.

Et pot interessar  Ciudadanos, camí del seu propi "Ulster"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut