Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Ciudadanos busca a la desesperada una coalició amb el PP per evitar enfonsar-se a les eleccions catalanes

Ho ha deixat entreveure Inés Arrimadas afirmant que el partit taronja “prioritzarà els interessos d’Espanya”

Redacció
Redacció 30/01/2020

La portaveu de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, ha afirmat que la formació taronja prioritzarà sempre els interessos d’Espanya i ha instat la resta de partits a fer el mateix en tots els casos, no només quan “els convingui”, en una clara alusió a una possible coalició amb el PP en les properes eleccions autonòmiques a Catalunya.

En un esmorzar informatiu del Fòrum Europa en què ha presentat el vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, Arrimadas ha assenyalat que Ciutadans ocupa un “espai propi, de centre, liberal i reformista” i que no hi ha “cap altre partit” que compleixi aquestes característiques.

No obstant això, després ha assenyalat que Cs és un partit útil i responsable: “Jo sempre, sempre, sempre posaré els interessos del meu país per sobre dels interessos del meu partit”, i això “requereix col·laboració, amb diferents fórmules en cada moment”, ha afegit.

En aquest context, Arrimadas ha retret al PP que no provés d’evitar el Govern de coalició del PSOE i Unides Podem i ha dit que no permetrà que “alguns” pretenguin “donar lliçons de constitucionalisme” quan, en el cas de Catalunya, “només estan pensant en qüestions electorals”.