Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Cinc persones han mort a l’Aeroport de Kabul presumptament a causa d’un tiroteig

En les darreres hores milers d’afganesos s’han aplegat a l’Aeroport de Kabul on hi ha hagut situacions d’angoixa per sortir del país, ja que s’han suspès tots els vols a excepció dels destinats a exiliar el personal de les delegacions diplomàtiques

Redacció 16/08/2021

El periodista Sergi Maraña ha fet una piulada en què ha explicat un increment en la tensió a l’Afganistan. Maraña ha explicat que hi ha hagut un tiroteig a l’Aeroport de Kabul, tal com afirma l’agència Reuters. No obstant això, posteriorment s’ha pogut conèixer que les 5 persones que han mort ha estat a causa de diversos motius. Entre els quals no es descarta el tiroteig.

Segons s’afirma en la piulada, les tropes d’Estats Units haurien obert foc tot i que segons altres fonts, les tropes americanes només haurien disparat els trets a l’aire per cridar a l’ordre a la multitud. En la darrera hora s’havien observat moments d’angoixa i pànic a l’Aeroport, en què moltes persones intentaven pujar a l’avió. Tal com ha mencionat el periodista, a causa del fet que els talibans “ja tenen el control absolut del país”.

D’altra banda, altres fonts d’informació apunten que a l’Aeroport de Kabul podrien haver caigut des d’un dels avions quan s’enlairaven. S’ha pressuposat que les persones, per aconseguir exiliar-se d’Afganistan, s’haurien aferrat a l’exterior de l’avió des de la pista d’aterratge i en enlairar-se haurien caigut.

Finalment, les estampides multitudinàries també podrien haver causat la mort d’alguna d’aquestes 5 persones.