Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Científics proposen unitats mòbils per vacunar més de pressa els joves i autoritzar els estudiants

Investigadors d’organitzacions internacionals demanen millorar la informació sobre les vacunes i a destinar més professionals a la campanya

Agències 07/07/2021
Una infermera extraient les dosis d'una ampolleta de la vacuna d'AstraZeneca.

Experts de 17 organitzacions internacionals han publicat un document a la revista ‘Communications Medicine’, del grup de ‘Nature’, en què demanen una estratègia per incrementar la confiança en la vacunació de la covid-19 a l’estat espanyol, que inclogui els col·lectius en risc d’exclusió i assegurar que “ningú queda enrere”. Els autors del treball, liderat per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), insten les autoritats a millorar la informació i a ampliar els serveis de vacunació, per exemple amb unitats mòbils en zones més desafavorides. També indiquen que s’haurien de destinar més professionals a la campanya i proposen autoritzar altres perfils per vacunar, com estudiants de medicina i infermeria o veterinaris.

Jeffrey V. Lazarus, autor principal de la publicació i investigador d’ISGlobal, adverteix que la campanya de vacunació es veu afectada per les notícies enganyoses, fet que “dificulta que es pugui vacunar la població, sobretot els col·lectius més marginals”. Les notícies falses es barregen amb la informació rigorosa i dificulten la capacitat del públic per distingir entre unes i altres. Per això demanen accions per combatre la desinformació. Han participat en el text societats científiques, hospitals, universitats i organitzacions dedicades a la salut pública, la immunologia i la lluita contra la desinformació en salut.