Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Centenars de persones es manifesten en diversos municipis sota el lema ‘La vida abans que el capital’

|

- Publicitat -

El moviment #RecuperemElsCarrers ha reunit manifestacions en diversos punts dels Països Catalans per protestar sobre la pèssima gestió de la crisi i per lluitar pels drets socials i polítics.

Una de les convocatòries més exitoses ha estat a Tarragona, on més d’un centenar de persones s’han concentrat aquest dimarts a la tarda en el marc de la convocatòria que s’ha fet en diverses ciutats del país sota el lema ‘La vida abans que el capital’. Els assistents, distanciats entre ells i amb mascareta, han exhibit diverses pancartes en les quals s’hi podien llegir lemes com ‘Posem la vida al centre’, ‘Recuperem els carrers’, ‘Per uns serveis públics 100%’ o ‘Papers per tothom’. També s’han mostrat estelades, llaços grocs i cartells per la llibertat dels presos polítics. Durant l’acció, que ha durat uns 20 minuts, s’ha llegit un manifest i s’han cantat els Segadors. La concentració es repetirà cada dimarts a les vuit del vespre davant l’estàtua dels Despullats, a la Rambla Nova.

Publicitat

Tot i que els organitzadors preveien que un màxim de 20 persones participessin de forma simultània en la protesta, finalment n’han estat moltes més. Tot i això, els assistents han respectat el distanciament i s’han situat al damunt d0uns quadrats que han dibuixat amb guix a l’asfalt.

Un dels assistents ha estat l’encarregat de llegir el manifest sota el lema ‘Ens hi van els drets i ens hi va la vida’, com a reacció a la detenció d’una dona dimarts passat en una protesta al barri de Gràcia de Barcelona. El text ha fet una defensa del respecte als drets i llibertats civils, i ha criticat la “doble vara de mesurar” amb altres manifestacions.

Et pot interessar  Les estudiants ocupen el centre de Barcelona per reivindicar el feminisme i la seva llibertat

“Ens seguirem manifestant preocupades perquè el cost de la crisi està recaient sobre les espatlles dels treballadors i treballadores, i dels sectors populars, mentre bancs i grans empreses multinacionals no deixen de sumar beneficis, mentre no es posen les bases per reforçar el sistema sanitari públic”, han justificat els convocants.

Per això, els organitzadors han fet una crida a tornar a les mobilitzacions “pels drets socials i pels drets polítics”. Això sí, han precisat, “amb mascareta i respectant sempre la distància de seguretat entre les manifestants”.

Durant la concentració de Tarragona també s’ha cridat el lema “Els carrers seran sempre nostres” i l’acció s’ha tancat, sense incidents, amb els Segadors. Diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Tarragona s’han desplegat a prop dels manifestants però no han intervingut.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut