Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

CCOO i UGT reprodueixen el discurs PSOE-Podemos per fer xantatge a ERC amb la reforma laboral

Els sindicats espanyols avisen els republicans que no convalidar el decret llei és el mateix que votar a favor del PP, tot i que la insubstancial reforma ni desagrada als populars ni a la CEOE

Agències 28/01/2022
El secretari general d'UGT, Pepe Álvarez i el d'UGT de Catalunya, Camil Ros, el secretari general de CCOO, Unai Sordo, i el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, en una roda de premsa a Barcelona. Autor: Aina Martí

Les cúpules de CCOO i UGT s’han reunit a Barcelona per tancar files al voltant de la reforma laboral, que es votarà el 3 de febrer al Congrés dels Diputats. Els sindicats espanyols han avisat que és “molt important” que el decret llei s’avali per una majoria àmplia perquè es tracta de la “mesura estrella” de la legislatura.

Alineant-se amb el discurs PSOE-Podemos una vegada més, Pepe Álvarez, secretari general d’UGT, fa xantatge a ERC i adverteix que no convalidar el decret llei “és el mateix que votar a favor de la legislació del PP”. En la mateixa línia, el secretari general de CCOO, Unai Sordo, ha augurat que la tramitació de la llei pot acabar com “el rosari de l’aurora”. Cal recordar que la promesa d’una derogació ha acabat amb una reforma descafeïnada que no desagrada ni al PP ni a la CEOE.

Per la seva banda, el sindicalisme alternatiu titlla d'”operació de maquillatge” la reforma i criden la classe treballadora a mobilitzar-se “com a primer pas en la recuperació dels drets robats” a les protestes convocades el 29 de gener arreu de Catalunya.