Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

El sindicalisme alternatiu convoca protestes contra “l’operació de maquillatge” de la reforma laboral

|

- Publicitat -

La Taula Sindical de Catalunya, formada per CGT, IAC, CNT, Co.Bas, COS i SO, ha convocat protestes el 29 de gener arreu de Catalunya contra “l’operació de maquillatge” de la reforma laboral, que no creuen que derogui el marc imposat pel PP el 2012, sinó que perpetua un marc laboral que “afavoreix els empresaris”.

Publicitat

La marxa que esperen que sigui més massiva és la de Barcelona, que sortirà a les 18h00 des de Jardinets de Gràcia. Aquesta no serà l’única protesta, ja que també s’han organitzat manifestacions a ciutats com Tarragona, Lleida o Sabadell, totes a la tarda. Els organitzadors criden la classe treballadora a mobilitzar-se “com a primer pas en la recuperació dels drets robats”.

Els sindicats asseguren que amb aquesta reforma, pactada entre el Gobierno, CCOO, UGT i la CEOE, es mantenen “retrocessos altament negatius” pels treballadors com l’abaratiment dels acomiadaments o l’eliminació de la capacitat de les administracions públiques de bloquejar els ERO.

Un aspecte que la Taula Sindical lamenta especialment és l'”estatalització de la negociació col·lectiva” amb la prevalença dels convenis estatals sectorials per sobre dels autonòmics. Els sindicats també critiquen les mesures presentades com a “positives” pels negociadors que veuen com “un regal per a la patronal per a finançar els seus ajustos de plantilla amb fons públics”. “Els treballadors continuem patint l’increment de preu de l’electricitat i una inflació disparada, mentre que els nostres salaris continuen any rere any perdent capacitat adquisitiva”, denuncien en un comunicat conjunt.

La reforma laboral és una estratègia de màrqueting i de maquillatge. No deroga cap de les qüestions que van portar als mateixos sindicats que li donen suport a convocar vagues generals”, ha dit a l’ACN el portaveu de la IAC, David Caño.

“No hi ha hagut un pacte social al voltant d’aquesta llei, sinó una nova traïció dels sindicats majoritaris al conjunt de la classe treballadora i una imposició per part de les patronals que celebren aquest acord perquè manté les condicions favorables per l’empresariat“, ha afegit.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió