Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

CatComú posen més llenya el foc i demanen que se cessi a Cambray si no dimiteix

|

- Publicitat -

El portaveu de CatComú, Joan Mena, ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, “que entomi la situació” i cessi el conseller d’Educació, Josep González Cambray, si no presenta la seva dimissió. “La comunitat educativa s’ha expressat molt majoritàriament en contra de les polítiques del conseller. No esperem res més que no sigui la seva dimissió”, ha dit en una roda de premsa a la seu del partit. Mena ha assegurat que Cambray “ha tingut temps per reconduir les polítiques” i que no es tracta “només d’un conflicte des del punt de vista educatiu, sinó que s’ha convertit en una crisi de govern”.

El món educatiu ha dut a terme diverses jornades de protesta les darreres setmanes, amb dies de vaga inclosos, per reclamar millores laborals, l’estabilització dels interins, la retirada del nou currículum i de l’avançament del curs i també en defensa de la immersió lingüística. El Parlament ja va rebutjar a principis de març una iniciativa de Cs per reprovar el conseller –En Comú Podem s’hi va abstenir– però ara tant els comuns com la CUP-NCG han fet una crida a Cambray perquè plegui.

Publicitat

Transport públic

Mena ha aprofitat la seva intervenció d’aquets dilluns per tornar a demanar al Govern que abaixi el preu del transport públic un 50% “durant com a mínim tres mesos” i ha plantejat sufragar-ho a través d’un nou impost que gravi els beneficis extraordinaris de les empreses energètiques. “És clau”, ha dit, “que els beneficis obscens tornin a les butxaques de les famílies”.

El també diputat al Congrés ha instat el Consell Executiu de demà dimarts a “fer-se seva” aquesta proposta d’En Comú Podem i l’ha emplaçat a decidir si “és al costat de les elèctriques o al costat de les famílies”. En aquest sentit, ha anunciat que els comuns promouran a tots els ajuntaments de l’àrea de Barcelona on tenen representació una moció per “pressionar el Govern” i exigir-li que “milori les condicions de mobilitat dels ciutadans”-

Publicitat

Opinió

Minut a Minut