Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Catalunya avala i vol seguir amb el model d’immersió lingüística, segons el CEO

|

- Publicitat -

El 76% dels enquestats està d’acord amb la immersió lingüística a l’escola i un 24% hi està en desacord, segons una enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) sobre actituds sociopolítiques. Si es pregunta als catalanoparlants, el 95% avala l’actual model lingüístic. En canvi, els enquestats castellanoparlants estan dividits. Un 50% està a favor de la immersió i l’altre 50% no ho està. Pel que fa als votants dels partits, més del 90% dels d’ERC, Junts, En Comú Podem i CUP avala la immersió. I també ho fa el 64% de l’electorat del PSC. En canvi, el 92% de Vox, el 77% de Cs i el 71% del PPC s’hi oposen. D’altra banda, el 58% dels enquestats creu que el català a l’ensenyament és adequat, un 20% el veu insuficient i el 22%, excessiu.

Són els resultats d’una enquesta online realitzada pel CEO entre el 23 i el 28 de desembre a 1.992 persones residents a Catalunya. Es tracta d’una enquesta innovadora ja que el Centre d’Estudis d’Opinió pregunta sobre qüestions noves que són d’actualitat.

Publicitat

Les preguntes sobre immersió lingüística a l’escola es fan enmig de la polèmica per la decisió del TSJC del 25% de classes en castellà.

Et pot interessar  La Catalunya Nord reivindica el seu paper al futur Congrés de Cultura Catalana del 2025
Publicitat

Opinió

Minut a Minut