Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

‘Catalan Food’, el projecte amb què es promociona la gastronomia catalana al Marroc, l’Orient Mitjà i els EUA

|

- Publicitat -

La gastronomia catalana és rica en productes propis, gustos i olors, i aquesta setmana ha començat a viatjar a diferents parts del món per tal de mostrar tota la seva diversitat. El projecte ‘Catalan Food‘, una iniciativa del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, promocionarà els productes més típics i tradicionals de la gastronomia catalana a llocs tan diferents com el Magreb (Tunísia i Marroc), l’Orient Mitjà (Oman) i Amèrica del Nord (Estats Units d’Amèrica).

La iniciativa busca promoure empreses catalanes d’aliments i begudes als països esmentats, col·laborant també amb les delegacions del Govern al Nord d’Àfrica i als EUA, a la vegada que es vol fomentar la cultura gastronòmica catalana. Per a fer-ho, entre el 28 de novembre i el 14 de desembre, diversos xefs catalans de renom viatjaran als països en qüestió per a presentar i degustar els productes catalans davant un públic professional especialitzat, que són distribuïdors, restaurants i botigues especialitzades.

Publicitat

Així, el projecte ‘Catalan Food’ pretén crear connexions comercials entre les empreses participants i el públic especialitzat, així com consolidar la marca agroalimentària de Catalunya per tal d’incrementar el valor percebut dels productes catalans.

El viatge inaugural d’aquesta iniciativa va protagonitzar-lo el cuiner reconegut amb una estrella Michelin Rafael Múria, que va volar fins a Tunísia i el Marroc. Allà, com no podia ser d’altra manera, va presentar el pa amb tomàquet com a ambaixador gastronòmic català. Altres productes que es presentaran són cafè, dolços, embotits Halal, vins i caves, oli d’oliva, melmelades i sucs.

En el segon viatge previst, tindran un gran pes les especialitats nadalenques catalanes, com són els torrons, el cava, els bombons i les xocolates, que es presentaran i degustaran a Nova York (EUA).

Et pot interessar  El Parlament aprova el decret per garantir 145,2 MEUR en inversions i ajudes per pal·liar la situació de sequera

La tercera i última parada, que serà a Masqat (Oman, Orient Mitjà), mostrarà cafès i infusions, postres de fruita, anxoves, oli d’oliva, conserves vegetals, galetes, embotits Halal, xocolates i bombons, dolços i hortalisses, entre d’altres.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut