Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Casado viu a un altre món i creu que el que està passant amb Puigdemont “no ho admetria cap país”

|

- Publicitat -

Hores després que la justícia italiana hagi suspès l’expedient per l’extradició de Carles Puigdemont, el líder dels populars ha proposat en una entrevista a TVE fer “una gran campanya diplomàtica internacional” per explicar que el que està passant “no ho admetria cap país”. Tot i que ignora que Itàlia, com França i Alemanya, entre altres democràcies europees, han desestimat la detenció del president exiliat.

Pablo Casado ha assegurat que el govern espanyol “no només està creuat de braços sinó que està desitjant que no entreguin a Puigdemont, perquè com l’entreguin i vingui a Espanya rebenta l’operació diàleg, rebenta la taula de negociació i rebenta la legislatura”.

Publicitat

Sobre la decisió de la justícia italiana Casado ha lamentat que si els països de l’entorn d’Espanya veuen que Pedro Sánchez “està governant gràcies a Puigdemont” i que “indulta els socis de Puigdemont” el que faran és “no ficar-se en embolics”.

Per això ha considerat que cal un “impuls polític” per canviar la percepció de la justícia europea sobre el procés sobiranista. És en aquest moment quan el líder del PP ha recordat que va ser gràcies a “un impuls polític a les institucions europees” que es va fer veure que Batasuna era “un braç polític dels que mataven” i “es va moure la justícia europea”. Casado ha recordat que durant “molts anys” Batasuna no havia estat condemnada a Europa com a organització terrorista, i que quan hi va haver un “impuls polític” la justícia europea “es va moure”.

Et pot interessar  Zapatero espera que Puigdemont torni "amb totes les garanties" fruit d'una aplicació "efectiva i ràpida" de l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut