Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Casado diu que el conservador Marchena és “dels millors juristes” de l’Estat

Manté que pactarà "qüestions d'Estat" amb el PSOE tot i que Sánchez va dir que trencava relacions amb el líder del PP

|

- Publicitat -

ACN Madrid.- El president del PP, Pablo Casado, ha defensat el perfil de Manuel Marchena com a futur president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). “És un dels millors juristes que Espanya ha tingut en les darreres dècades i té el respecte de tota la professió i el prestigi dels dirigents polítics”, ha manifestat Casado, que defensa que el pacte amb el PSOE i recorda que caldrà validar-se al Congrés. “Regeneració política també és complir amb la Constitució i renovar les institucions de l’Estat”, ha afegit. El líder del PP i el president espanyol, Pedro Sánchez, han tancat l’acord per triar el substitut de Carlos Lesmes i ho han fet tot i que a finals d’octubre el president espanyol donés per trencades les relacions amb Casado després que l’acusés de ser “responsable i partícip del cop d’Estat”. Casado assegura existeix negociació i contacte amb el PSOE per a “qüestions d’Estat”.

El president del PP ha declinat fer valoracions sobre els candidats presentats per cada partit per a configurar el nou plenari del CGPJ. Ara bé, en termes generals i sense entrar a donar noms, ha destacat la “independència i la professionalitat” de tots els candidats. “Són persones de reconegut prestigi amb trajectòria de dècades, amb plena independència i professionalitat”, ha valorat. Sobre Marchena, ha destacat el “respecte” de la professió i també l’aval del món polític.

Publicitat

Sánchez i Casado han pactat el nom de Marchena –actual president de la Sala Penal del Suprem i que havia de liderar el judici del procés- i ho han fet tot i que el president espanyol havia anunciat que trencava relacions amb Casado després de les seves acusacions durant la sessió de control del 24 d’octubre.

Et pot interessar  VIDEO | Una dona ridiculitza Zaplana a l'entrada del jutjat: "Fes la cua!"

“El PP sempre ha dit que no trencarà relacions per responsabilitat amb el segon partit més important i que ocupa el govern espanyol i hem de seguir parlant”, ha remarcat Casado, que creu que sobre “qüestions d’Estat i de defensa” cal mantenir sempre obert el canal entre tots dos líders.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut