Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Casado carrega contra “les vacances del Gobierno”

|

- Publicitat -

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha reclamat aquest diumenge que el Congreso dels Diputats reprengui l’activitat al gener i ha qüestionat que el Gobierno faci “vacances” en aquests moments. El líder dels populars ha considerat en una piulada que “Espanya no està per a què el govern se’n vagi de vacances”. Casado ha demanat obrir la cambra baixa per prendre mesures contra la inflació i el preu de la llum, controlar “el caos” de la sisena onada de la covid-19 i “el repartiment a dit” dels fons de la UE. Habitualment, el Congreso roman tancat el mes de gener i només s’hi celebren sessions extraordinàries a petició de l’executiu, la Diputació Permanent o la majoria absoluta de la cambra.
El líder conservador ha qüestionat d’aquesta manera l’aturada de l’activitat parlamentària, en considerar que la situació a l’Estat requereix mesures urgents i el control de l’activitat de l’executiu.

Entre els qui han rebatut Casado a les xarxes hi ha l’ex-coordinador d’Izquierda Unida, Gaspar Llamazares, amb una transcripció del paràgraf del reglament de la cambra baixa espanyola, que estableix els períodes d’activitat ordinària i les seves excepcions.

Publicitat

El reglament estableix que el Congreso té dos períodes ordinaris de sessions, de setembre a desembre, i de febrer a juny, i que fora d’aquests períodes la cambra només pot celebrar sessions ordinàries a petició del govern, de la Diputació Permanent o de la majoria absoluta dels seus membres.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut