Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Casado, a Rivera: “No s’equivoqui d’adversari”

El líder dels populars sosté que ell és l'únic que té "legitimitat" per demanar "unir el vot" entorn el seu partit

|

- Publicitat -

El president del PP, Pablo Casado, ha afirmat que el líder de Cs, Albert Rivera, té una “estratègia errònia” de confrontació amb els populars. “No s’equivoqui d’adversari”, ha demanat aquest divendres al matí en una entrevista a ‘EsRadio’. “Jo tinc clar que el meu adversari és Pedro Sánchez”, ha dit Casado, i ha argumentat que el PP ha demostrat la seva “responsabilitat” perquè va intentar arribar a pactes previs a les eleccions per anar junts amb Vox al Congrés dels Diputats i amb Cs al Senat. “Em van contestar que no”, ha lamentat. Per això, Casado ha argumentat que ell és l’únic que té “legitimitat” per demanar “unir el vot” entorn el seu partit. El líder del PP ha assegurat que cap exvotant del PP té motius per apostar per Vox en lloc dels populars: “Pot estar reconciliat amb el seu partit”, ha assegurat, i ha reivindicat “l’experiència i la gestió econòmica” del PP.

Casado ha argumentat que l’única opció perquè sumin les dretes és que el PP encapçali el pacte. “Cs i Vox ja han dit que no es donaran suport mútuament”, ha avisat, i ha insistit que cal sumar amb el PP al capdavant per superar el PSOE. “Pedro Sánchez està inhabilitat per seguir a la presidència del govern espanyol”, ha dit. “Hem de ser generosos, jo ho vaig ser abans de les eleccions”, ha dit, “igual que ho hem fet a Navarra i a Astúries”, on es presenten en coalició amb altres forces. Per això, Casado ha afirmat que Cs i Vox no el poden criticar quan demana “unir el vot”.

Publicitat

El líder del PP també ha avisat que si PSOE i Cs sumen, Rivera tornarà a donar-li suport. “I a sobre em demanarien que m’abstingui”, ha reblat. “Jo no donaré suport a Pedro Sánchez”, ha afirmat. “Actualment és invotable”, ha dit. En relació als indecisos, Casado ha dit que “està tot obert” i creu que la gent ja no retreu al PP coses que hagin fet: “Tinc un projecte que pot subscriure l’Espanya dels balcons”, ha dit. “Estic convençut que guanyarem les eleccions”, ha afirmat.

Sobre Catalunya, Casado ha promès mà dura amb l’aplicació del 155, la prohibició dels indults a condemnats per rebel·lió i sedició i penalitzar la convocatòria d’un referèndum il·legal amb penes de presó. “Hem de posar ordre a Catalunya. És un estat d’excepció”, ha assegurat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut