Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Carrizosa ja no sap què dir davant les baixes a Ciudadanos

El líder dels taronges diu que el “degoteig” està orquestrat “per fer creure que la crisi del partit continua”

Agències 18/03/2021

El líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha augurat un “degoteig progressiu” de dimissions i baixes del partit durant els pròxims dies i considera que és “un pla pensat per fer creure que la crisi del partit continua”. En declaracions a la premsa, després de les baixes de dos diputats i tres senadors taronges, Carrizosa ha dit que els populars intenten ocupar l’espai de centre a l’esquerra “i ho fan amb una crida perquè tothom qui vulgui s’incorpori al PP”. Així, ho ha emmarcat en un “pla preconcebut i absolutament executat” amb “tota la intenció de donar la sensació de fugida massiva, quan en realitat seran molt poques persones, però que ho faran lentament per donar la sensació que la crisi s’allarga, quan la crisi ja s’ha tancat”.

“Els que marxin, siguin 20 o 30, ja faran el que tenien previst fa uns dies, que és abandonar Ciutadans en 15, 20 o 30 dies”, ha argumentat Carrizosa. I ha dit que “llavors es veurà qui es queda al centre moderat”. Segons el líder de Cs, la tàctica “poc eficaç” del PP es deu a que els populars veuen com el seu espai està sent ocupat per Vox i per això es desplacen cap a l’espai polític dels taronges. “No permetrem que el PP conquereixi part de territori polític que no els correspon”, ha afegit.

De fet, Carrizosa creu que aquestes incorporacions de Cs a PP són “dubtoses” de cara a l’opinió pública perquè “la gent no vol que els partits facin cops d’efecte amb fitxatges, sinó que s’ocupin dels seus problemes reals”. I ha posat d’exemple el fitxatge de Lorena Roldán al projecte d’Alejandro Fernández per al 14-F, que no ha contribuït a un “engrandiment de l’espai electoral” dels populars a Catalunya.

Carrizosa també ha fet referència al cas de la senadora de Cs per Navarra Ruth Goñi, que ha anunciat que abandonava el grup de la formació a la cambra alta i que demanaria integrar-se al grup Mixt. Per Carrizosa, Goñi “no vol deixar el mitjà de vida actual” i per això demana aquest canvi, i ha dit que forma part “del pla de Fran Hervías, que ja va dir que planificaria aquesta marxa de càrrecs de Ciutadans”. “Són lleialtats i amistats que tenen en comú, i s’estan coordinant per fer això precisament”, ha analitzat.

Sobre el canvi de seu que Cs s’està plantejant a Catalunya, Carrizosa ha insistit que no es deu a una qüestió econòmica arran de la pèrdua de 30 diputats al 14-F, sinó que es deu a motius sanitaris. “Les eleccions no han col·locat en absolut a Cs en una situació [econòmica] complicada, amb l’assignació de subvencions que ens corresponen per resultat i amb les quotes d’afiliats tenim suficient”, ha assegurat.

Ha dit que “el que passa amb la seu és que la sala de premsa està al soterrani” i no té ventilació, igual que la sala de reunions. “No tenim més espai”, ha dit. I ha assegurat que el lloguer que paguen per la seu “no és gens car”: “No crec que estalviem diners perquè el preu que paguem és ajustat”, ha afegit.

El partit ocupa actualment uns baixos del carrer Balmes de Barcelona, al barri de Sant Gervasi-Galvany, que van estrenar el setembre 2015 –primer com a seu electoral i després com a definitiva– i ara tenen l’opció d’una mudança sobre la taula.