Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Carme Forcadell: “Cal triar molt bé les batalles on anem, no totes les guanyarem”

Sobre les negociacions apunta que encara hi ha “ferides obertes” i “diferents maneres de veure les coses” però està convençuda que hi haurà acord

Agències 01/04/2021
Pere Aragonès, parlant amb l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell a la presentació del seu llibre.

“A vegades hi ha simbolismes que no valen la pena i d’altres que sí”. L’expresidenta del Parlament Carme Forcadell opina, en una entrevista que publica ‘El Punt Avui’ aquest dijous, que cal escollir amb encert quines batalles vol jugar l’independentisme. “Un cert simbolisme sempre és necessari. Doncs els que valen la pena tirem-los endavant. Hem de triar molt bé les batalles on anem, perquè totes no les guanyarem. Si estem disposats a perdre una batalla, que sigui una que no valgui la pena”, reflexiona. Forcadell, empresonada a Wad-Ras, confia en un acord entre ERC i Junts per acabar investint el candidat dels republicans, Pere Aragonès: “S’acabarà investint. Tinc claríssim que l’independentisme no malbaratarà aquest 51%”, ha subratllat.

Forcadell també creu que l’actual presidenta del Parlament, Laura Borràs, també se sentirà “sola”, tal com assegura que ja li va passar a ella durant el seu mandat (2015-2017): “Li diria que estic d’acord amb el que pensa; ara bé, que també pensi en les conseqüències”. Forcadell afegeix a l’entrevista que tothom és “conscient” de la fita “històrica” que suposa que l’independentisme hagi superat el 50% de vots el 14-F: “No tinc cap dubte que no el malbarataran”.

Sobre les negociacions entre ERC i Junts i la doble votació fallida en la primera investidura d’Aragonès, l’expresidenta de l’ANC i exdiputada d’Esquerra apunta que encara hi ha “ferides obertes” i “diferents maneres de veure les coses”. Sigui com sigui, Forcadell està convençuda que hi haurà acord perquè Aragonès presideixi la Generalitat abans d’esgotar el calendari.

https://twitter.com/elpuntavui/status/1377501746495422467