Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Carles Riera: “Torra demana mobilització però el Govern no es mou ni un pam de la legalitat constitucional”

El portaveu de la CUP critica contradiccions del govern i torna a cridar a la desobediència

|

- Publicitat -

Carles Riera, el portaveu de la CUP al Parlament de Catalunya, ha assegurat en una entrevista a Els Matins de TV3 que Torra comet “una contradicció flagrant” quan demana la movilització constant de la societat civil però alhora “el govern no es mou ni un pam de la legalitat constitucional ni estatutària”.

Riera explica que des de la CUP es segueix apostant per “la desobediència civil no violenta” i “l’ocupació constant i permanent”. I afageix que Torra no parla ”de ruptura” sinó de ”mobilització per pactar amb l’Estat. Això és impossible.” Riera insisteix: ”la única vía és la desobediència.”

Publicitat

“Amb l’estat nomes hi podrem parlar quan se l’hagi derrotat”

Riera creu que ”només es podrà parlar amb l’Estat quan se l’hagi derrotat” i tot el que s’allunyi d’aquesta via ”no els sembla positiu”. El portaveu de la CUP ha avisat que ”si Torra assumeix que no és possible el pacte amb l’Estat, haurà de trencar i formalitzar la República.”

El portaveu dels anticapitalistes també critica que les polítiques socials que planteja el govern “són clarament conservadores” i “no generen més base social, tampoc sobirania”. També diu que no hi ha una intenció de disputar-se “el control del territori a partir de les empreses que gestionen els recursos dels catalans”.

Et pot interessar  La CUP insta Aragonès a "seure i parlar" per "forçar l'Estat perquè no li quedi altre que reconèixer l'autodeterminació"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut