Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Carles Riera lamenta que “no queda res” de l’acord d’investidura d’Aragonès: “Ni govern d’esquerres ni independentista”

|

- Publicitat -

L’acord que els partits independentistes van signar per tal d’investir com a president Pere Aragonès ja és paper mullat per al diputat de la CUP Carles Riera. L’anticapitalista considera, dos anys després, que “no queda res” d’aquest acord, segons ha expressat en una entrevista a ‘Catalunya Ràdio’ on ha carregat contra la gestió del Govern d’ERC, la taula de diàleg, la seva aliança amb el PSC i la insistència en l’Acord de Claredat per tal de pactar un segon referèndum.

“Ni govern d’esquerres ni independentista. Al contrari: ha fet un gir conservador i autonomista“. Amb aquesta contundència s’ha expressat el diputat cupaire Carles Riera sobre el Govern de la Generalitat, tot constatant que l‘acord pel qual van investir Aragonès president no només “no s’ha complert”, sinó que ha estat ERC la que ha volgut “deixar-lo mort des del principi”. Riera s’ha referit a un dels punts de l’acord relacionat amb la taula de diàleg, que fixava que els resultats d’aquesta es revisarien dos anys després. Després que la Moncloa enviés la taula de diàleg a la paperera de la història i presumís que ja no és necessària perquè “ja hi ha diàleg permanent”, Riera ha afirmat que aquest espai “no va enlloc” i que “només serveix per desactivar el conflicte”.

Publicitat

Riera ha carregat contra ERC per tenir el PSC com a “soci principal” i ha criticat que Junts “també vota amb el PSC l’agenda conservadora”. El diputat considera que en aquests dos anys, ERC “ha guanyat temps per governar amb el programa del PSC i la patronal”, lluny “d’encarar un nou embat democràtic”, referint-se a la proposta de la CUP d’impulsar un nou referèndum unilateral, proposta que tant ERC com Junt van rebutjar. En aquesta línia, ha criticat també l’aposta d’Aragonès per un acord de claredat, és a dir, pactar amb l’Estat les condicions d’un referèndum, assegurant que és “inútil” en el cas de Catalunya i recordant que la Moncloa va rebutjar la proposta “en 30 segons”.

Et pot interessar  Albiach critica les hipotètiques aliances del PSC i ERC amb Junts

Amb tot, però, el diputat cupaire ha defensat que la CUP investís president Aragonès. Si bé ha matisat que s’ha de fer una revisió “molt crítica”, ha insistit que la CUP va abstenir-se per “respectar la majoria independentista i el partit guanyador”.

Pel que fa al moviment independentista, el diputat de la CUP creu que s’ha de “refer, reconstruir i reformular” i ha apuntat que si l’ANC està més preocupada per les eleccions que no pas per la mobilització al carrer, “algú altre s’haurà de preocupar del carrer”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut