Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Carles Puigdemont seguirà internacionalitzant el conflicte català al Quebec

Yves-François Blanchet, president del bloc quebequès, es congratula d’haver rebut la confirmació d’assistència de Puigdemont en una visita amb el dret a autodeterminació com a tema central

Redacció 22/07/2021
Fotomuntatge de Carles Puigdemont i Yves-François Blanche

El president Puigdemont ha fet saber que assistirà al Quebec per donar a conèixer el conflicte català comunicant així l’acceptació a la invitació del bloc quebequès. La visita s’iniciarà l’1 de setembre de 2021 i el dret d’autodeterminació serà la temàtica central. Es preveu que durant la visita es duguin a terme distintes conferències, actes i esdeveniments en què el president català exposarà el posicionament de Catalunya.

Tal com ha expressat Yves-François Blanchet el bloc quebequès considera que té moltes afinitats amb Catalunya i que la figura de Puigdemont és un referent a seguir per poder exercir el dret autodeterminar-se. En les declaracions de la pàgina del blocBlanchet ha afirmat que “Puigdemont és un model de coratge per a tots els pobles que reivindiquen el dret d’autodeterminació” i ha declarat que la seva figura és inspiradora.