Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Carles Puigdemont rep el suport de la ciutat irlandesa de Derry

El president a l’exili ha fet una intervenció davant el Consell de Derry per explicar la repressió de l’estat espanyol i la lluita per la independència de Catalunya

Àlex Huguet
Àlex Huguet 30/03/2021
Primer pla del líder de JxCat Carles Puigdemont en la roda de premsa a l'Eurocambra sobre el suplicatori, el 24 de febrer del 2021 a Brussel·les. (Horitzontal)

El president exiliat Carles Puigdemont segueix recollint suports per la causa independentista arreu d’Europa. Després d’haver concedit entrevistes a importants mitjans internacionals explicant el cas de l’aixecament de la seva immunitat al Parlament Europeu, el president s’ha adreçat aquest dimarts al Consell de Derry, ciutat d’Irlanda del Nord.

En una intervenció, Puigdemont ha explicat el cas de la lluita per la independència de Catalunya, i la repressió que ha utilitzat l’estat espanyol com a constant arma per impedir que la causa independentista seguís endavant. Després de la seva explicació, i tal com apunta el cap de l’Oficina del president, Josep Lluís Alay, els representants de tots els partits polítics, catòlics i protestants, han reafirmat el seu suport al president Puigdemont i “a les aspiracions democràtiques i pacífiques de Catalunya”.