Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

Carles Heredia posa de manifest “L’odi extrem” de la Policía Nacional

El periodista ha exposat una mala pràctica del cos policial, que demostra que alguns agents actuen amb clares motivacions polítiques, i que el cos ho permet

Redacció
Redacció 23/11/2021
Fotomuntatge de manifestacions de la vaga del metall a Cadis amb la tanqueta de l'Exèrcit de Terra a l'esquerra, i la pilota de goma a la qual algú hi ha escrit un "Viva España"

El periodista represaliat per assistir a una manifestació en contra la ultradreta a Valls, Carles Heredia, ha volgut fer pública la politització de la Policía Nacional, existent en aquest cos de seguretat, i que s’està fent òbvia arran de la vaga del metall que està tenint lloc a Càdis.

Heredia ha apuntat que “L’Odi extrem de la Policia Nacional, que vam viure el 2017 i 2019, i els Viva España, no només van dirigits contra independentistes o dissidents polítics, sinó també contra treballadors en lluita”.

Així ha deixat clar que la funció dels cossos policials no està sent la d’assegurar el compliment de la llei, sinó que podrien estar vulnerant els drets i llibertats, com és el dret a manifestació, i apunta que qualsevol persona que vulgui canviar l’Statu quo’ serà objecte d’aquest odi. En aquest cas, ha destacat que la classe treballadora en lluita està sent represaliada.

Heredia ha conclòs amb una afirmació clara:”Per si algú encara creu en aquest Estat” i ha mostrat una fotografia en què es veu una pilota de goma, en la qual hi ha escrit “Viva España”.

Aquest fet demostra les motivacions polítiques de la policia, que hauria de ser neutral, però que en canvi mostra sense pudor l’odi al manifestant. Sens dubte és una actitud autoritària, poc democràtica i molt lacònica de les poques llums d’alguns agents.

Lamentablement, també ho és de la permissivitat del sistema, que ni tan sols es molesta en dissimular l’absència de neutralitat política policial, i no cerca erradicar aquestes males pràctiques al cos.