Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Capella lamenta que la falta de pressupost impedirà iniciar els 1.700 pisos socials compromesos a Barcelona

Collboni critica la “poca responsabilitat” dels que no van aprovar els comptes perquè afecta directament a la ciutadania

|

- Publicitat -

La consellera de Territori, Ester Capella, ha lamentat que la manca de pressupostos de la Generalitat impedirà iniciar la construcció dels 1.700 pisos socials previstos a la ciutat de Barcelona aquest any 2024, en solars cedits per l’Ajuntament. Els comptes d’enguany, que van ser rebutjats al Parlament pels comuns i Junts, preveien mobilitzar 1.200 milions d’euros per a habitatge social, segons ha explicat la mateixa Capella a ‘El País’. La pròrroga pressupostària, però, ho impedirà.

Per la seva banda, l’alcalde de la capital catalana, Jaume Collboni, li ha respost que aquesta demora és un exemple concret del que suposa no aprovar un pressupost, i n’ha culpat a la “poca responsabilitat” dels partits que van votar contra els comptes al Parlament. Collboni ha recordat que la pròrroga pressupostària d’aquest 2024 implica 500 milions d’euros menys d’inversió de la Generalitat a la ciutat, que afecta no només els pisos socials sinó l’accessibilitat al transport públic, els serveis socials o la retallada de plantilles en grans hospitals. 

Publicitat

L’alcalde ha recordat que en la primera reunió com a primer edil amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ja li va oferir 27 solars municipals per a construir pisos de lloguer social per a joves, amb la condició que s’iniciessin amb celeritat. Al cap de quatre mesos ja estaven cedits. Per això, diu que si el proper Govern no prioritza aquesta construcció, l’Ajuntament es podria replantejar la cessió, i ha insinuat que els pisos els podria construir el propi consistori.

Et pot interessar  El Govern envia el requeriment a l’Estat per reclamar que el topall del lloguer inclogui l’índex català
Publicitat

Opinió

Minut a Minut