Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Ester Capella, sobre les declaracions de Casado: “Només es pot dir des de la ignorància, la venjança i l’odi”

La consellera de justícia del govern de Catalunya, Ester Capella, ha desmentit les declaracions incendiàries del president del PP, Pablo Casado, i ha afegit que “només es pot dir des […]

Marina Almansa 15/10/2018
Pla curt de la consellera de Justícia, Ester Capella, durant el seu discurs al Centre d'Interpretació de Lluís Companys, l'11 d'octubre de 2018. (Horitzontal)

La consellera de justícia del govern de Catalunya, Ester Capella, ha desmentit les declaracions incendiàries del president del PP, Pablo Casado, i ha afegit que “només es pot dir des de la ignorància, la venjança i l’odi”. Capella creu que aquest tipus de discurs pretén generar un marc mental, diu, perquè la ciutadania es pensi que a Catalunya “fem coses que no es poden fer, com passa amb la violència”.

El president popular va subratllar en un discurs que a Catalunya no s’hi podia viure perquè la llengua espanyola era perseguida. Capella, sobre una possible denúncia a Casado per part del govern afirma que “no li hem de donar veu” i creu que s’ha de desmentir “amb fets”.

En una entrevista a El Món de Rac1, la consellera també ha negat rotundament que els presos polítics de Lledoners tinguin un tracte de favor respecte els altres usuaris i alerta que “ens hauríem de plantejar com pot ser que persones que estan en presó preventiva tinguin un règim com si estiguessin condemnats”, però desmenteix que els presos polítics rebin més visites: “Les autoritats tenen dret a anar-hi. Ho diu el reglament penitenciari: tenen el dret i l’obligació d’acudir als centres penitenciaris i entrevistar-se amb qualsveol pres.”