Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Caos al Parlament i joc de cadires per aconseguir aprovar els pressupostos

|

- Publicitat -

Des que la militància de la CUP ha decidit, amb un 68% dels vots, presentar una esmena a la totalitat, l’aprovació dels comptes s’ha encallat. Tot i que ERC encara els considera socis prioritaris, els altres grups parlamentaris han aprofitat la situació per aconseguir reunions amb el Govern.

Per una banda, el PSC ha reiterat la petició de reunir-se amb Pere Aragonès per a buscar un acord pels pressupostos alternatiu al que l’executiu cerca amb la CUP. El president de la Generalitat no es tanca a trobar-se amb Salvador Illa, però avança que l’oferta dels socialistes no encaixa en els seus plans. “En política no hi ha res gratis. El que avui sembla allargar la mà, demà implica renúncies”, ha argumentat.

Publicitat

Davant aquesta situació, la diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha avisat el president que les polítiques del PSC d’Illa i les dels anticapitalistes són “incompatibles”. Així mateix, ha exposat una nova proposta, que es basa en cinc punts: macroprojectes, habitatge, fiscalitat, autodeterminació i repressió. Pel que fa a l’esmena a la totalitat, ha afirmat que no tenen “cap problema en retirar-la si hi ha canvis substancials” i ha recordat que es pot retirar fins dilluns que ve a la tarda.

D’altra banda, Aragonès ofereix als comuns “parlar i seure” per “ampliar la majoria de la investidura” i aprovar els pressupostos. Una idea que no ha agradat al líder de JxCat al Parlament, Albert Batet, que li ha retret que “s’obri a majories no acordades” i ha cridat a “no desaprofitar la majoria independentista més gran de la història” a la cambra: “Necessitem pressupostos, però també estratègia compartida”.

Et pot interessar  Junqueras reclama aparcar "la tàctica a curt termini" i crida a aprovar la llei d'amnistia la setmana que ve

Un altre punt de discrepància entre els grups és el projecte BCN World (Hard Rock), un dels temes que està sobre la taula en les negociacions amb la CUP i que de moment s’ha paralitzat. Recentment, el conseller d’Economia, Jaume Giró, ha defensat el BCN World: “No serà aquest Govern qui estigui en contra de projectes que compleixen la normativa legal”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut