Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La CUP presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos catalans, però seguirà negociant

|

- Publicitat -

La militància de la CUP ha decidit amb un 68% dels vots presentar una esmena a la totalitat però continuar negociant els pressupostos. En roda de premsa, la diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha explicat que en les pròximes hores el grup presentarà l’esmena a la totalitat però que alhora treballaran per “desencallar” la situació. I, en aquest sentit, ha dit que properament es reuniran els espais de la candidatura. Reguant també ha afirmat que es tracta d’una “triple” esmena: una esmena a la relació del govern amb l’Estat, a les polítiques socials i a uns pressupostos “continuistes”. També ha demanat a ERC i Junts que “no posin la responsabilitat de les seves desavinences” en la CUP.

En una pregunta en format d’arbre, les assemblees obertes parlamentàries (AOP) han votat entre quatre escenaris: esmena a la totalitat però seguir negociant; esmena a la totalitat i donar per acabada la negociació; abstenir-se en la votació i considerar l’acord insuficient per a l’aprovació definitiva; i abstenir-se i considerar suficient l’acord per a la votació definitiva.

Publicitat

Tot i l’esmena a la totalitat de la CUP, els pressupostos per al 2022 superarien la votació de dilluns que ve si PSC o comuns s’hi abstinguessin. El ple del Parlament decideix el 22 de novembre si els comptes continuen la tramitació a la cambra catalana o són retornats i està previst que, si prosperen, la votació final sigui el 23 de desembre. Tant socialistes com comuns avisen al Govern però que presentaran esmena a la totalitat contra els comptes si l’executiu no els crida per negociar. De moment, la CUP ha estat l’únic grup amb qui el Govern ha contactat per abordar els pressupostos.

Cs, Vox i PPC ja han anunciat que presentaran una esmena a la totalitat. Com que es fa una única votació amb totes les esmenes presentades, s’haurien de registrar més vots en contra les esmenes que a favor per tal que els pressupostos puguin seguir tramitant-se a la cambra catalana.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut