Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Caos a Kabul per gestionar les evacuacions d’Afganistan a càrrec d’Espanya

|

- Publicitat -

La ministra de Defensa Margarita Robles torna a mostrar que hi ha hagut una gestió que presenta vies de millora pel que fa a la crisi d’Afganistan. En concret, ha explicat com creu que s’hauria de fer la fase d’identificació de les persones a evacuar. La socialista, amb una pensada que no ha tingut temps d’estar subjecte a la millora que suposa la reflexió profunda, ha animat els afganesos que esperen ser evacuats a Espanya que vagin a l’aeroport de Kabul amb la bandera espanyola “o alguna cosa vermella” perquè se’ls pugui rescatar i que cridin “Espanya”.

Ho ha dit en declaracions a la premsa aquest diumenge des de la base militar de Torrejón de Ardoz, que s’ha convertit en base d’operacions europea de l’evacuació aèria de l’Afganistan davant de l’arribada dels talibans al poder. Robles ha assegurat que la situació a l’aeroport és “caòtica” i que no ha anat a pitjor pel control dels Estats Units i ha garantit que el govern espanyol transportarà tothom que pugui per “no deixar ningú enrere”.

Publicitat

El pla de la ministra de Defensa podria tenir possibles escletxes no planificades, com que totes les persones que volen ser evacuades, però que no han col·laborat amb l’Estat espanyol, duguin la peça d’aquest color, dificultant encara més les tasques d’identificació posterior. Establir un sistema d’identificació ràpida és una de les claus per agilitzar el procés d’evacuació.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut